logo_hypnose_therapie

Wat is hypnose
Elke vorm van hypnose is zelf-hypnose. Een hypnotiseur kan u dan ook niet 'hypnotiseren', maar u zelf alleen maar begeleiden naar deze fantastische, natuurlijke staat waarin het beste in uzelf naar voren komt.
In tegenstelling wat velen denken heeft hypnose ook niets met het paranormale te maken. Het is een geconcentreerde bewustzijnstoestand, door mezelf ook wel 'mono-ideïsme' genoemd. U kent het, want u ervaart het elke namelijk dag meerdere malen. Wanneer u slaapt, wanneer u "staart", een boek leest, TV kijkt etcetera dan ervaart u hypnose. Zo simpel is het. Als u een auto rijd en denkt "ben ik al zo ver?": u was in hypnose, dagdromen...waardoor uw onderbewustzijn even alles feilloos overnam.

Maar ik ben niet te hypnotiseren !
Iedereen gaat dagelijks meerdere malen in een natuurlijke staat van hypnose. Iedereen die zich kan concentreren, instructies op kan volgen en een voorstellingsvermogen heeft is klaar voor een formele hypnose. Zoals al eerder vermeld begeleid de hypnotiseur je naar deze staat, waar je dit uiteindelijk dus zelf doet. Door de instructies van de hypnotiseur op te volgen wordt het dan ook mogelijk om de problemen op te lossen.

Kan ik me alles herinneren?
Tenzij anders is overeengekomen in de sessie kunt u zich meestal alles herinneren, zeker indien het u van nut dient.

Komen dingen uit het verleden niet naar boven?
Alleen indien dit specifiek besproken én gewenst is, is hiertoe de mogelijkheid, maar deze (vaak pijnlijke) regressie-technieken behoren niet tot onze natuurlijkere en meer effectieve nieuwe technieken.

Wat als ik niet uit hypnose kom?
Nog zo'n mooi fabeltje. Iedereen komt uit hypnose, tenzij de persoon er zó intens van geniet (vergeet niet:hypnose is een fijn gevoel!) dat deze ervoor kan kiezen hier nog even in te blijven. Zelfs al zou er geen hypnotiseur aanwezig zijn om de persoon hieruit te ontwaken, zelfs dan gaat de hypnose vanzelf over naar een natuurlijke slaap.

Is er een ethische code?
Alle gegeven informatie in het kader van de consultatie blijft strikt vertrouwelijk tussen therapeut en cliënt en valt onder ons beroepsgeheim. Het welzijn en de vrije keuze van de cliënt wordt altijd gerespecteerd.